EL TEMA D’AVUI – TELEPHONE – DURE LIMITE

L’any 1.976, Jean Louis Aubert (guitarra) i Richard Kolinka (Batería), músics que havien format part d’antigues formacions com “j’adore” o “Semolina” van proposar a Corinne Marinneau (Baix) i Louis Bertignac (guitarra) (també ex-membres de Sakin’ Street) de formar un nou grup.

Anomenats primer “!”, aviat canvien aquest nom impronunciable per el de Téléphone, que és també el nom del seu primer disc publicat el 1.977.

Fins el 1.986 gravaran 6 álbums més, cada un millor que l’altre, i arribaran a girar a Anglaterra, Itàlia, Grècia i fins i tot als Estats Units, on assoliran, sorprenentment per un grup que canta exclusivament en francès, un gran èxit.

El seu millor disc, al meu parer, és Dure Limite, gravat el 1.982, sota la batuta del prestigiós productor Bob Ezrin, és un d’aquells discs rodons de principi fins a la fi, amb lletres punyents, de crítica política com Ex-Robin des Bois i social com Cendrillion o Juste un autre Genre i rock de molts quirats.

Segurament el millor grup de rock francès de la història, al menys per a mi i ojalà que algun dia s’animin a fer alguna gira de retorn com han fet altres grups de culte, jo no hi faltaré.

Per vosaltres Dure Limite, del disc del mateix nom:

==============================================================================

En 1.976, Jean Louis Aubert (guitarra) y Richard Kolinka (batería), músicos que habían formado parte de antiguas formaciones como “j’adore” o “Semolina” proponen a Corinne Marinneau (Bajo) y Louis Bertignac (guitarra) (también ex-miembros de Sakin’Street) de formar un nuevo grupo.

Llamados inicialmente “!”, pronto cambian este nombre impronunciable por el de Téléphone, que es también el nombre de su primer disco, publicado en 1.977.

Hasta el 1.986 grabaran 6 álbumes más, cada uno mejor que el anterior, llegando a girar por Inglaterra, Italia, Grecia e incluso por los Estados Unidos, donde conseguirán, de forma sorprendente  para un grupo que canta exclusivamente en francés, un gran éxito.

Su mejor disco, para mi, es Dure Limite, grabado en 1.982, bajo la batuta del prestigioso productor Bob Ezrin, es uno de aquellos discos redondos del primer al último tema, con letras punzantes, de crítica política como Ex-Robin des Bois, y social como Cendrillion o Juste un Autre Genre, y rock de muchos quilates.

Seguramente el mejor grupo de rock francés de la historia, al menos para mi, y ojalá que algun dia se animen a hacer alguna gira de retorno como han hecho otros grupos de culto, yo no faltaré.

Para vosotros Dure Limite, del disco del mismo nombre:

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s